Architecture decor

Cedarvale Ravine House by Drew Mandel Architects | Please RT architecture interiordesign

This glass-enclosed single-storey residence designed by Drew Mandel Architects is located at the threshold into the mid-town Toronto  Cedarvale Ravine.

This in-fill residential project is located at the threshold into the mid-town Toronto Cedarvale Ravine.

Circulation modulates through a series of intimate and expansive spaces and courtyards to a glass-enclosed single-story volume at the rear of the property. It is the kitchen and family room and the heart of the house. Large expanses of glass dematerialize the stone building in order to engage and connect to its protected woodland setting. A cantilevered second story volume frames views, gestures to the landscape and allows the re-naturalized ravine planting to be drawn farther into the site.

This abstract structure is intent on celebrating the everyday rituals of residential life and enhancing the slow unfolding experience of a special site.

Visit Drew Mandel Architects

SOURCE